Jag hade kört förbi den lilla forsen många gånger. En vanlig liten väg i skogen väster om Falköping. Ett favoritställe där jag tagit många forsbilder. Så låg grenen bara där. I och för sig inget märkvärdigt. Men när jag gått ner under stenbron och krånglat mig fram mellan stenarna i vattnet så bara lyste det om den! Solen lyckades tränga igenom det täta lövverket precis där! Fick ner stativet med kameran i vattnet mellan några stenar och hann med några bilder och sedan var solen som bortblåst. Kände på mig att den "satt" och var lite småsalig när jag körde därifrån!! Bilden tagen med Mamya 645 och Velvia diafilm. Ljuset mätt med handhållen exp.mätare. 1/8 sek. 80mm obj. Tror att det var bländare f:11. Det är dessa stunder som är så underbara med fotograferandet!!


 

 Hade kört i Jämtland några timmar och det började bli dags att hitta ett nattställe, då detta dök upp. Det skulle snart försvinna och längre fram var det skog vid sjön. Jag måste stanna här och nu! Hade en bil bakom mig och upptäckte en liten väg ner till sjön. Inbromsning och snabb vänstersväng ner till sjön. Tyckte  mig höra en ilsken bilsignal när jag körde ner. Ut ur bilen, sprang en bit med stativ och kamera till vassväxterna, tog ett antal olika exponeringar och sedan var det över. Kollade i kameran hur det blev, och tog bort de värsta. Detta händer ofta. Ett öga på vägen och ett på omgivningen. Blir ofta omkörd, men får en del hyfsade bilder.

Åt lite grann och kröp ner i sovsäcken.Hotagen, norra Jämtland, 12 km från norska gränsen. Kände till stället, hade varit här flera gånger, senast för en 8-10 år sedan. När jag ändå var i Jämtland (sep. -14) kunde jag lika gärna åka hit! Det skulle bli en stjärnklar natt med fullmåne! Parkerade bilen i en parkeringsficka alldeles intill en fors som rinner precis nedanför vägen. Förberedde för natten i bilen. När det blev mörkt och månen kom fram blev det magiskt! Speglingen i forsen och tystheten tog mig långt bort!

På morgonen var det disigt men sedan kom solen och försökte bryta sig igenom!!! Det ändrade sig hela tiden och det var bara att njuta och fotografera! C:a 30 minuter varade skådespelet, sedan vann solen och det magiska var borta. Packade ihop, tackade för mig och körde mot Funäsdalen.