Om mig

När jag var 15 år köpte jag min första systemkamera, en Praktica Nova 1b. Med den fotograferade jag mest fåglar och djur. Naturintresset har jag kvar efter åtskilliga avverkade kameror. Men nu är det mest landskap och det fantastiska ljus man ibland får uppleva. Använder Canonutrustning och tycker att det digitala bildsystemet är suveränt!! Behandlar bilderna i Photoshop Elements där jag ändrar ljuset eller skärpan ibland. Alltså det man kallar vanligt mörkrumsarbete.

Däremot är jag inte främmande för experimentbilder där man kan vara ytterst kreativ, men det ska framgå tydligt att bilden är "manipulerad" Bilder av djur i hägn kan vara intressanta, men det ska då vara förklarat. 

Är med i Prisma FK för närvarande. Tävlade en del på -90 talet, satt med i olika jurys och hade även en hel del utställningar, både egna och med andra. De senaste 7 åren har jag hållit fotokurser för IFMetall genom ABF bl.a. Förutom foto så har jag ett fiskeintresse också. Rödingpimpel  i norra Jämtland på vintern, samt lite flugfiske runt Göteborg, där jag bott ett tag!

Sedan januari 2015 är jag med i en nordisk naturfotoförening, Biofoto. I den finns flera lokala grupper där jag är kontaktperson för Biofoto Väst. Gå gärna in på vår hemsida, Biofoto.se